Δημοτικό συμβούλιο, στις 15/7/2015 στο Δήμο Μυκόνου. Τι εισπράξαμε και τι δεν εισπράξαμε .

11ο θέμα: Περί εξέτασης παράτασης ισχύος της από 15-07-2014 τροποποίησης της σύμβασης συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.
Μέρος πρώτον
Πρώτη απειλή… ή τουλάχιστον έτσι το εισπράξαμε!
Με το που ξεκίνησε την τοποθέτηση της, η δημοτική σύμβουλος κ. Καμμή, σηκώθηκε «απειλητικά» ένα κινητό και κατέγραψε όλη τη συζήτηση. Όταν διαμαρτυρήθηκε μέλος του ΜοικοΝΟΣ, αν επιτρέπεται αυτό (επιτρέπεται ωστόσο…συγνώμη που δεν το ξέραμε), ξανά ο «απειλητικός» φακός του κινητού, γύρισε και κατέγραψε το πρόσωπό του διαμαρτυρόμενου! Μήπως πρέπει να φοβηθούμε;
Δεύτερη απειλή … ή τουλάχιστον έτσι το εισπράξαμε!
Νιώσαμε ότι απειληθήκαμε κ. Δήμαρχε και κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου. Ειπώθηκε από την κ. Λαζαρίδου (πληρεξούσια δικηγόρος του εργολάβου) ότι έγινε μήνυση «κατ’ αγνώστων» για εμπρησμό από το ιδιοκτήτη του ΚΔΑΥ της Μυκόνου γιατί, όπως ακριβώς ειπώθηκε από την εκπρόσωπο (σύζυγο) του εργολάβου και αφού αναφέρθηκε προηγούμενα σε αναρτημένα κείμενα και φωτογραφίες στο blog του ΜοικοΝΟΣ για τη φωτιά στο ΚΔΑΥ του Ασπρόπυργου, αναφώνησε: «Οπς ως δια μαγείας συμβαίνει μια φωτιά στο ΚΔΑΥ Μυκόνου!!». Φωτογράφιζε, εμμέσως πλην σαφώς, τα μέλη του ΜοικοΝΟΣ, ή Όχι! Επίσης είπε η κ. Λαζαρίδου: «όποια δημοσιεύματα είναι λιβελλογραφήματα άπτονται νομικών ζητημάτων παντός νομίμου δικαιώματός μας..» Μήπως πρέπει να φοβηθούμε;
Τρίτη απειλή … ή τουλάχιστον έτσι το εισπράξαμε!
Νιώσαμε ότι απειληθήκαμε, κ. Δήμαρχε και κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου. Όταν ο κ. Ασημομύτης (πρόεδρος του Μοικονος) θέλοντας να αναφερθεί στην φιλοεργολαβική πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόλμησε να ξεστομίσει: «θα πληρώνουν οι δημότες για να επωφελείται ο οποιοσδήποτε εργολάβος;». Αμέσως δημιουργήθηκε σάλος στην αίθουσα με τη λέξη Κέρδος να αιωρείται! Και η κ. Λαζαρίδου ξανά (πληρεξούσια δικηγόρος του εργολάβου) απειλητικά αναφώνησε: «καταγράφονται όλα …θέλω ιδιαίτερη προσοχή, γιατί καταγράφονται όλα και επιφυλασσόμαστε»! Ε και; Λες και θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε εργολάβος ανά την υφήλιο να έχει κάποιο άλλο κίνητρο, εκτός από το Κέρδος! Μήπως πρέπει να φοβηθούμε;
Τέταρτη απειλή … ή τουλάχιστον έτσι το εισπράξαμε!
Μας μπέρδεψε η κ. Λαζαρίδου (η πληρεξούσια δικηγόρος του εργολάβου). Προς στιγμήν μας έδωσε την εντύπωση αστυνομικού, όταν απευθυνόμενη σε μέλος του ΜοικοΝΟΣ είπε το εξής: «Στεφανίδου είπαμε;»!!! Μας απειλείτε κ. Λαζαρίδου;
‘Όχι λοιπόν δεν φοβόμαστε!
Τι δεν εισπράξαμε!
Δεν εισπράξαμε απαντήσεις κ. Δήμαρχε. Δεν απαντήσατε ούτε στις ερωτήσεις της κ. Καμμή, ούτε στις ερωτήσεις της κ. Σαμψούνη, ούτε και στην ερώτηση της κ. Στεφανίδου (μέλους του ΜοικοΝΟΣ). Στην ερώτηση της κ. Στεφανίδου αν είστε ευχαριστημένοι με το μοντέλο που ακολουθείται, απαντήσατε: « ναι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, το δημόσιο απέτυχε….!). Για ποιο δημόσιο μιλάτε κ. δήμαρχε; Ο άθλιος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων πανελλαδικά, εντάσσεται στην πάγια τακτική του τρίπτυχου των τελευταίων δεκαετιών απαξίωση-υποβάθμιση-ιδιωτικοποίηση. Για ποιο δημόσιο μιλάτε κ. δήμαρχε; τα τελευταία χρόνια, και οι προκάτοχοί σας και εσείς με ιδιώτες τα διαχειρίζεστε. Αυτό το μοντέλο αφορούσε η ερώτησή μας. Αλλά δυστυχώς επιλέξατε να μην απαντήσετε! Στην τελευταία ερώτηση της κ. Καμμή αν πιστεύετε ότι γίνεται ανακύκλωση στο νησί μας, απαντήσατε το φοβερό: «Εγώ πετάω ανακυκλώσιμα στο μπλε κάδο»!! Το τι βγαίνει από τους μπλε κάδους μετά το γνωρίζετε ή δεν σας αφορά!
Μέρος δεύτερον
Tag: Ευάγγελος Πελέκης
Κ. Πελέκη… μας ξαφνιάσατε! Εύγε …ήσασταν καλύτερος από εμάς…κατά γενικήν ομολογίαν!
Αφού καταθέσατε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ασχολείστε πάρα πολύ καιρό με τις διαδικασίες ανακύκλωσης και την αποκομιδή σκουπιδιών, έχετε ταξιδέψει πάρα πολύ ανά την Ελλάδα, έχετε έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς δήμους, έχετε αποκομίσει μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία!
Αφού σχεδόν υμνήσατε την ύπαρξη των ιδιωτών στην διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, άρα γιατί όχι και στην Μύκονο. Και πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ένα ιδιωτικό ΚΔΑΥ στη Μύκονο!
Μας καθησυχάσατε στην πορεία, αφού με τέτοια εμπειρία και μετά από 43 δικούς σας ελέγχους-επισκέψεις στο ΚΔΑΥ της Οικοδομικής ΑΕ, όχι μόνο δεν διαπιστώσατε καμία «οξεία παρανομία», αλλά με δυσκολία χρησιμοποιείται και τη λέξη …παρανομία, στην προκειμένη περίπτωση! Διαπιστώσατε επίσης ότι το ΚΔΑΥ της Μυκόνου δεν έχει καμία σχέση με το ΚΔΑΥ του Ασπρόπυργου (το οποίο κι αυτό επισκεφθήκατε!), όσον αφορά την επικινδυνότητά του!
Εδώ κ. Πελέκη κάποιος λέει ψέματα. Ή εσείς λέτε ψέματα ή μπορεί να φταίει και η εμπειρία σας ή (το πιθανότερο!!) να φταίνε οι φωτογραφίες των πολιτών που δείχνουν έναν ακόμη Ασπρόπυργο στη Φτελιά της Μυκόνου!
Βέβαια παρά τις πάρα πολλές γνώσεις που αποκομίσατε από την ενασχόλησή σας με την διαχείριση των απορριμμάτων δεν γνωρίζατε ένα βασικό. Η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), δεν πιστοποιεί αλλά διαχειρίζεται το τέλος ανακύκλωσης, το οποίο πληρώνουμε σε κάθε συσκευασμένο προϊόν που αγοράζουμε όλοι εμείς σαν καταναλωτές.
Αναρωτιόμαστε βέβαια γιατί κ. Πελέκη, ενώ υποστηρίζετε ότι έχετε αποκομίσει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία, μετά την πάρα πολύ καιρό ενασχόλησή σας με την διαχείριση των απορριμμάτων, επισημαίνετε βέβαια το πρόβλημα παιδείας που υπάρχει, το οποίο ΟΜΩΣ…δηλώνετε: σ’ αυτό είστε πολύ γνώστης και πάρα πολύ εμπιστοσύνη έχετε σ’ αυτή σας την αντίληψη και πιστεύετε ότι μπορείτε να το δουλέψετε καλά! Αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς απέτυχε το πράσινο σημείο στην Άνω Μερά! Με τέτοια εμπειρία και τόσες γνώσεις θα έπρεπε να αναρωτιέται κανείς! Ή μήπως δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε! Γιατί, όπως δηλώνετε σεις ο ίδιος, την ώρα που σε «αγαστή» συνεργασία με τον ΜοικοΝΟΣ, προχωρούσε το πράσινο σημείο (στην επιλογή κάδων και στην οργάνωσή του δεν ρωτήθηκε ποτέ ο ΜοικοΝΟΣ), από πίσω κάνατε τρίμηνη διαβούλευση με το ΚΔΑΥ Μυκόνου, με αποτέλεσμα την επιτυχή τελικά συνεργασία-συμφωνία ΚΔΕΠΑΜ+ΚΔΑΥ στην διαχείριση των απορριμμάτων, και την αποτυχία του πράσινου σημείου που προφανέστατα εσείς επιδιώξατε αφού δεν πράξατε τίποτε από όλα αυτά που είχατε δεσμευτεί (ενημέρωση, διαφήμιση του πράσινου σημείου κλπ.). Και κάτι ακόμη δεν μας είπατε κ. Πελέκη. Ότι για ένα τρίμηνο και με δόλιο τρόπο, χρησιμοποιήσατε τον κ. Ασημομύτη (τον πρόεδρο του Μοικονος), για να αποκτήσετε τις πληροφορίες και τις επαφές για την ανακύκλωση και την διαχείριση των απορριμμάτων, στις οποίες με τόση έπαρση αναφερθήκατε πιο πάνω! Μήπως τελικά «αυτός ο δρόμος» δεν χωράει τον ΜοικοΝΟΣ; Μετά το δημοτικό συμβούλιο και το κλίμα που εισπράξαμε, δεν αναρωτιόμαστε είμαστε σίγουροι.
Μπορείτε να είστε περήφανος λοιπόν για το αποτέλεσμα.
Και επαναλαμβάνουμε κ. Πελέκη. Είστε καλύτερος από εμάς! Το πού είναι το ερώτημα!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s