Ενημέρωση στην πηγή

Είναι αλήθεια  ότι παρά τα σπουδαία που έχει καταφέρει ο Μοίκονος μέχρι σήμερα, παρά την καθολική αποδοχή, έχει δρόμο μπροστά του. Το δρόμο αυτό θα το διανύσουμε ανεξάρτητα τα εμπόδια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσφέρουμε και κυρίως να διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ.  Το δρόμο αυτόν θα το διανύσουμε με κάθε κόστος. Και όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο πιο ευχάριστο και δημιουργικό είναι το ταξίδι.

Έτσι, αν και γνωρίζουμε την έλλειψη χρόνου που έχει ο καθένας από εμάς  αυτή την εποχή , καθιερώνουμε την «ενημέρωση στην πηγή», ανοιχτές συναντήσεις κάθε Κυριακή στις 20:00 στην αποθήκη του συνεταιρισμού.

Θεωρούμε ότι η άμεση επαφή είναι ο καλύτερός τρόπος ενημέρωσης και επιπλέον οι συναντήσεις θα μας συντονίσουν και θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δράσουμε για το κοινό συμφέρον.

Την περασμένη Κυριακή έγινε η πρώτη συνάντηση.

Μετά από την ενημέρωση των μελών για  την τρέχουσα επικαιρότητα , μιλήσαμε , κυρίως , για δύο θέματα:

Α) Το φορτηγό. Επιτέλους ο συνεταιρισμός κατάφερε να αποκτήσει φορτηγό. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα τις πινακίδες ώστε να αρχίσει την αποκομιδή ανακυκλώσιμων (ΠΛΑΣΤΙΚΟ – ΧΑΡΤΙ- ΧΑΡΤΟΝΙ- ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ). Το φορτηγό θα συλλέγει από όλο το νησί και έχει την δυνατότητα να συλλέγει και απ τον γυαλό.

Άρα ο καθένας από εμάς μπορεί να ενημερώσει πολίτες και επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι η ενημέρωση και κάλο θα ήταν  όλα τα μέλη και οι φίλοι του συνεταιρισμού να αφιερώσουν  ελάχιστο χρόνο για να ενημερώσουν τους κοντινούς τους.  Επίσης δεν είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε εκ των προτέρων τα δρομολόγια που θα κάνει το φορτηγό, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουμε των όγκο των υλικών και το χρόνο πουν απαιτείται γα τη συλλογή. Με καλή πρόθεση και συντονισμό  πολύ γρήγορα  θα καταφέρουμε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δρομολογίων.  Οπότε ενημερώνουμε- κάνουμε λίστα με τους ενδιαφερόμενους και επικοινωνούμε με το 6980649658 για οτιδήποτε χρειαστούμε ή για όποια απορία.

Β) Συνεργασία με τον Δήμο. Θεωρούμε ότι o Μοίκονος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και έτοιμος να ενημερώσει και να προτείνει στην νέα δημοτική αρχή συνεργασία. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την ανακύκλωση. Ο ΧΥΤΑ είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει άμεσα να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγει σε αυτόν.  Με προτάσεις υλοποιήσιμες και καλή πίστη προσδοκούμε ότι θα φτάσουμε στον στόχο μας. Κάναμε λοιπόν μια πρώτη κουβέντα με τις πιθανές κινήσεις του συνεταιρισμού.

Η  επόμενη «ενημέρωση στην πηγή» είναι την Κυριακή 17/08 στις 20:00. Ελάτε να ακούσετε και να ακουσθείτε. 

Τηλ επικοινωνίας 6980649658

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s