Τα παιδιά είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος!

Επίσκεψη 1ου Δημοτικού στον Συνεταιρισμό ΜοικοΝΟΣ

Οι τάξεις Α2 και Α3 του 1ου Δημοτικού Μυκόνου στις αποθήκες του ΜοιικοΝΟΣ

Οι τάξεις Α2 και Α3 του 1ου Δημοτικού Μυκόνου στις αποθήκες του ΜοιικοΝΟΣ

Μια ακόμα ευχάριστη επίσκεψη από παιδιά του Δημοτικού με τους δασκάλους τους στον ΜοικοΝΟΣ.
Είναι μια κίνηση που πραγματικά μας χαροποιεί και δείχνει ότι υπάρχει εκπαιδευτικό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο αντικείμενο και για μας τους εθελοντές του ΜοικοΝΟΣ σημαίνει πολλά. Κυρίως σημαίνει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα και την οικογένεια. Τα παιδιά είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να περάσουμε τα μηνύματά μας και την αναγκαιότητα να μην πετάμε τα απορρίμματά μας σαν σκουπίδια στη χωματερή, αλλά να τα διαχωρίζουμε και να τα ανακυκλώνουμε ώστε να φεύγουν σαν χρήσιμα προϊόντα από το νησί μας.

στο εσωτερικό της αποθήκης, πλαί στους δεματοποιημένους όογκους χαρτιού που είναι έτοιμο να σταλεί σε ειδικά κέντρα ανακύκλωσης

στο εσωτερικό της αποθήκης, πλάι στους δεματοποιημένους όογκους χαρτιού που είναι έτοιμο να σταλεί σε ειδικά κέντρα ανακύκλωσης

Λάβαμε και κοινοποιούμε το μήνυμα των παιδιών και των δασκάλων που μας επισκέφτηκαν:

“Στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και για κινητοποίηση όσον αφορά την ανακύκλωση. Οι βάσεις όμως πρέπει να μπουν από μικρή ηλικία και κύριο λόγο παίζουν το σχολείο και η εκπαίδευση.
Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι τάξεις Α2 και Α3 του 1ου δημοτικού σχολείου Μυκόνου, με τους δασκάλους τους Γιώργο Παπαναστασίου και Σταυρούλα Βενιζέλου αντίστοιχα, επισκεφτήκαμε το συνεταιρισμό της ανακύκλωσης ΜοίκοΝΟΣ, θέλοντας να δούμε από κοντά την όλη διαδικασία και να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία στο νησί μας.
Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαριάννα Κουσαθανά για την καταπληκτική της ενημέρωση, τον κύριο Λεωνίδα Πατραμάνη για την πολύτιμη βοήθειά και καθοδήγησή του στο χώρο του συνεταιρισμού και τον κύριο Χριστόφορο Βαρώνο για την παραστατική του παρουσίαση!
Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η όλη προσπάθεια από όλους μας και να γίνει το νησί μας πρότυπο στην ανακύκλωση με πρώτα και καλύτερα τα παιδιά!”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας στέλνουμε ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά μας στην αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών για τη διακόσμηση του σχολείου μας.

εργασία στην τάξη με βασική ιδέα την ανακύκλωση

εργασία στην τάξη με βασική ιδέα την ανακύκλωση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s