Ο Μοίκονος καλεί τους ξενοδόχους σε συνεργασία.

Αγαπητοί Ξενοδόχοι

 

Ο Αστικός Συνεταιρισμός ΜΟΙΚΟΝΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε αποτελεί μία μη-κερδοσκοπική προσπάθεια των κατοίκων της Μυκόνου να προωθήσουν την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή σε το όλο νησί σε μία προσπάθεια συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων μας.

Είναι γνωστό ότι στο νησί μας η ανακύκλωση δεν πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα την συσσώρευση τεράστιου όγκου απορριμμάτων τα οποία μολύνουν το νησί και παρουσιάζουν μία πολύ άσχημη εικόνα στους κατοίκους και κυρίως στους επισκέπτες της Μυκόνου. Ο τουρισμός, που αποτελεί την βαριά βιομηχανία του τόπου πλήττεται ανεπανόρθωτα από την σωρεία των σκουπιδιών που στοιβάζονται ανεξέλεγκτα στους δρόμους του νησιού, εγκυμονώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία και παρουσιάζοντας μία εικόνα που δεν τιμά την ιστορία, την ομορφιά και τον πολιτισμό της Μυκόνου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι προφανές ότι δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή αποτελεί την μοναδική και πρέπουσα λύση σε αυτά τα προβλήματα και επίσης την μοναδική μέθοδο που μπορεί να αποφέρει έσοδα προς όφελος συνολικά της κοινωνίας της Μυκόνου.

Με αυτή την βαθιά πεποίθηση απευθυνόμαστε σε εσάς που αποτελείτε τον στυλοβάτη του τουρισμού στο νησί ώστε να συνδράμετε σε αυτή την συλλογική προσπάθεια, ανακυκλώνοντας τα απορρίμματά σας εντός της ξενοδοχειακής σας μονάδας τα οποία, με την βοήθεια του Συνεταιρισμού θα μεταφέρονται στην αποθήκη του ΜΟΙΚΟΝΟΣ όπου θα γίνεται η δεματοποίηση και η αποστολή τους στην Αττική.

Είναι δεδομένο ότι μία τέτοια προσπάθεια αποφέρει μόνο πλεονεκτήματα τόσο στον καθένα μας ατομικά όσο και συνολικά στον τόπο μας. Είναι επίσης προφανές ότι σε αυτή την προσπάθεια περιμένουμε την ενίσχυση κάθε κατοίκου, επιχείρησης και επισκέπτη του νησιού.

Είναι στο χέρι μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΟΙΚΟΝΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s