Απολυτήριο Προνηπίου και πτυχίο Ανωτάτης Ανακυκλωτικής. Εύγε!

Dimotikos pedikos Stathmos AerodromiouΓέμισε και πάλι με χαρούμενες παιδικές φωνές η αποθήκη μας. Ένα μπουκέτο παιδιά, διέθεσαν την τελευταία σχολική τους μέρα πριν περάσουν από το Προνήπιο στο Νηπιαγωγείο για μια εκπαιδευτική επίσκεψη στον Συνεταιρισμό ΜοικοΝΟΣ. Δούλεψαν ένα χρόνο, διδάχτηκαν και δίδαξαν. Πέρασαν το μήνυμα στα σπίτια τους και ήρθε η ώρα να έρθουν να δουν από κοντά που καταλήγουν όσα μέχρι τώρα ανακυκλώνουν. Είδαν με τα ίδια τους τα μάτια και παρακολούθησαν … τον κύκλο των χαμένων σκουπιδιών… ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ:
-δεν καταλήγουν σε χωματερή,
-δεν παραμένουν και
-δεν επιβαρύνουν τον τόπο.
Τα παιδιά δεν είναι απλά η μεγάλη μας ελπίδα. Είναι οι φορείς νέων αξιών. Είναι η ύλη που δίνει νέα ώθηση στη μηχανή των μυκονιάτικων νοικοκυριών, για να αλλάξουμε όσα ως τώρα κάναμε λάθος. Δίπλα τους άξιοι εκπαιδευτικοί δουλεύουν με αίσθημα ευθύνης. Τους ευχαριστούμε!

Ο Γιώργος Τσαγκάρης σε ρόλο, μπορεί να φαντάζει γίγαντας βγαλμένος μέσα από παραμύθι. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά τον άκουσαν με προσοχή.

Ο Γιώργος Τσαγκάρης σε ρόλο, μπορεί να φαντάζει γίγαντας βγαλμένος μέσα από παραμύθι. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά τον άκουσαν με προσοχή.

Η Ανακοίνωσή τους:

Ο Δημοτικός  Παιδικός Σταθμός Ομβροδέκτη (Αεροδρομίου) Μυκόνου διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή με τα προνηπιακά τμήματα στον Αστικό Συνεταιρισμό ΜοικοΝΟΣ την Πέμπτη 5/09/2013, ολοκληρώνοντας έτσι τα προγράμματα που  δούλευαν κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς :

«Με τα Μικρά μου Χέρια Μπορώ και Ανακυκλώνω»

«Στο Πρώτο μου Σχολείο Μαθαίνω να: ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ»

Οι δασκάλες τους  κ. Πόπη Γκέλου και κ. Μαρία Κριτσώνη  με ενθουσιασμό και αγάπη αλλά και με ποικίλες και πρωτότυπες δραστηριότητες βασιζόμενες σε προσωπικά  τους προγράμματα και σχέδια εργασίας, βοήθησαν τα νήπια να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης.

Τα παιδιά με έκδηλη περηφάνια δώρισαν στον ΜοικοΝΟΣ «Το Δέντρο της Ανακύκλωσης» κατασκευή εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα προϊόντα που συνέλεξαν.
Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση  συμμετείχε και η εθελόντρια μας κ. Μαριάννα Κουσαθανά.

Στην αποθήκη μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε ο κ. Γιώργος Τσαγκάρης και ο Χριστόφορος μας έδειξε πως φτιάχνεται μια παλέτα με ανακυκλώσιμα.

Υ.Γ. Η εκδρομή ήταν τρυφερά φορτισμένη μιας και συνέπεσε με την τελευταία ημέρα των προνηπίων στον παιδικό σταθμό. Τα αποχαιρετούμε καμαρώνοντας τα ν’ ανοίγουν  τα φτερά τους  για το Νηπιαγωγείο ευχόμενοι Καλή Πρόοδο και Καλή Τύχη!
pronipio l

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s