Επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στις αποθήκες του ΜοικοΝΟΣ

Μαχαιρίδης: “…να στηριχθεί η προσπάθεια από την Περιφέρεια μέσω
χρηματοδοτικών προγραμμάτων… τέτοιου είδους προτάσεις προς την κοινωνία
να συμπορεύονται με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο κοινών επιδιώξεων
ΜοικοΝΟΣ: “…
επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης
με ενώσεις και κινήσεις πολιτών που αγωνίζονται για τον τόπο τους,
με δεδομένο το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων

Δελτίο Τύπου:  Μύκονος 26/07/2013 

Maheridis-1 240713

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 ο Αστικός Συνεταιρισμός ΜΟΙΚΟΝΟΣ (ΣΥΝ.Π.Ε.) δέχτηκε την επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού στην Μύκονο. Επικεφαλής ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Βασίλη Μαργάρα και Κωνσταντίνο Κουκά καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Μυκόνου κ.κ. Αντώνη Κουσαθανά, Μίλτο Ατζαμόγλου, Άννα Καμμή και Νικόλα Σαλάχα.
Οι φίλοι, οι εθελοντές, τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού υποδέχτηκαν με ενδιαφέρον την αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια, ξενάγησαν τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις της αποθήκης και παρουσίασαν τον τρόπο και τους στόχους της λειτουργίας του Συνεταιρισμού. Επίσης, τόνισαν την σπουδαιότητα της ενεργής συμπαράστασης από την Περιφέρεια τέτοιων πρωτοβουλιών από πολίτες που στόχο έχουν την προάσπιση του γενικότερου συμφέροντος. Τέλος, έγινε ειδική μνεία στην ανάγκη το εγχείρημα του Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ να υποστηριχθεί σθεναρά από την Δημοτική Αρχή στην βάση μίας συνεργασίας που μόνο οφέλη μπορεί να προσπορίσει στο νησί.

Από την πλευρά του ο κ. Περιφερειάρχης έδειξε θετικός και διατεθειμένος να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από την Περιφέρεια μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων και τόνισε με την σειρά του την ανάγκη τέτοιου είδους προτάσεις προς την κοινωνία να συμπορεύονται με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο κοινών επιδιώξεων. Ο κ. Μαχαιρίδης επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Συνεταιρισμός ΜΟΙΚΟΝΟΣ θα βρεί μεγάλη υποστήριξη στην τοπική κοινωνία και εξήρε το έργο των εθελοντών και των μελών του Συνεταιρισμού για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Η επίσκεψη της αποστολής από την Περιφέρεια, με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης με ενώσεις και κινήσεις πολιτών που αγωνίζονται για τον τόπο τους, με δεδομένο το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που καλούνται να διαχειριστούν οι τοπικές κοινωνίες – αρκεί οι εκάστοτε υποσχέσεις και δεσμεύσεις να παίρνουν σάρκα και οστά και όχι να μένουν γράμμα κενό, χωρίς αντίκρυσμα.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε η Αυτοδιοίκηση να ακούσει τα κελεύσματα της εποχής και να αγκαλιάσει τέτοιες πρωτοβουλίες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Για τον Αστικό Συνεταιρισμό ΜΟΙΚΟΝΟΣ (ΣΥΝ.Π.Ε.)
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Maheridis 240713

One thought on “Επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στις αποθήκες του ΜοικοΝΟΣ

  1. Pingback: Επίσκεψη Μαχαιρίδη: Η ανάπτυξη πάει περίπατο | Κ.Ε.ΠΟ.Μ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s