Φίλοι και συνεταίροι, Μ-οικο-νιάτες συμπολίτες… ανακυκλώνουμε!

Αγαπητοί φίλοι και συνέταιροι

με μεγάλη μας χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι η αποθήκη του Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ (Συν.Π.Ε.) είναι έτοιμη να υποδέχεται τα ανακυκλώσιμα προϊόντα σας και έχει ξεκινήσει την λειτουργία της!

Ξεκινάμε την προσπάθεια απευθυνόμενοι σε εσάς, στους συγγενείς, τους γνωστούς και φίλους σας και σε οποιονδήποτε ευσυνείδητο πολίτη που επιθυμεί την Μύκονο καθαρή. Επειδή πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν επακριβώς ποιοί είμαστε, τι πρεσβεύουμε και που στοχεύουμε, επιτρέψτε μας λίγα λόγια:

ως κάτοικοι της Μυκόνου και απέναντι στην συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής στο νησί μας, με την σχεδόν ανύπαρκτη ανακύκλωση, την άθλια κατάσταση του ΧΥΤΑ Μυκόνου και την γενικότερη αδιαφορία μας οδήγησε στο να πραγματοποιήσουμε το εξής εγχείρημα:

Έχουμε δημιουργήσει έναν αστικό μη-κερδοσκοπικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης με αντικείμενο την ανακύκλωση, με διαλογή στην πηγή σε χαρτί/χαρτόνι, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο και προσεχώς γυαλί. Ο συνεταιρισμός είναι μεν μη – κερδοσκοπικός, παράγει όμως κέρδος από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών – το οποίο κέρδος με εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού και αποφάσεις της γενικής συνέλευσης επενδύεται στον συνεταιρισμό ή/και επιστρέφει στην κοινωνία καλύπτοντας κοινές ανάγκες κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας της Μυκόνου

(βλ. www.moikonos.wordpress.com ”διακήρυξη Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ”).

Η αποθήκη του Συνεταιρισμού βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Χώρα-Άνω Μερά, απέναντι από τον συνεταιρισμό των υδραυλικών και το ωράριο λειτουργίας της είναι:

 Δευτέρα-Σάββατο 07:30-12:00 και 16:30-21:00

Για το ξεκίνημα, σας καλούμε να φέρνετε τα ανακυκλώσιμα προϊόντα σας στην αποθήκη του Συνεταιρισμού, με σωστή διαλογή στην πηγή. Σε περίπτωση που η διαλογή στην οικία ή στην επιχείρηση είναι αδύνατη, αυτή μπορεί να γίνει εντός της αποθήκης, στους εσωτερικούς κάδους με την κατάλληλη σήμανση και την βοήθεια από τους εργαζόμενους/μέλη και τους εθελοντές του Συνεταιρισμού.

Προσδοκούμε την υποστήριξη σας και ο καλύτερος τρόπος να συμβάλουμε είναι να κινητοποιήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας στο εγχείρημα της ανακύκλωσης η οποία πρέπει να γίνει με σωστό, καθαρό και υπεύθυνο τρόπο.

Σας περιμένουμε λοιπόν να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την πίστη ότι μπορούμε, εμείς, να βελτιώσουμε την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Είναι στο χέρι μας!

Για τον Συνεταιρισμό ΜΟΙΚΟΝΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

http://www.moikonos.wordpress.com

Advertisements

One thought on “Φίλοι και συνεταίροι, Μ-οικο-νιάτες συμπολίτες… ανακυκλώνουμε!

  1. Pingback: Φίλοι και συνεταίροι, Μ-οικο-νιάτες συμπολίτες… ανακυκλώνουμε! | mykonospress.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s