Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΜοικοΝΟΣ, πλώρη για μια Μύκονο καθαρή!

Μια μακρά πορεία και μια σειρά ενεργειών από εθελοντές πολίτες και κατοίκους της Μυκόνου είχε ευτυχή κατάληξη. Πριν μερικές μέρες μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΜοικοΝΟΣ. Με τη νέα αυτή προσπάθεια η υπόθεση της Ανακύκλωσης περνά στα χέρια των πολιτών που καλούνται να συμμετάσχουν ως μέτοχοι σε μια Συνεταιριστική Επιχείρηση κοινωνικής βάσης, τα μέλη της οποίας θα διαχωρίζουν τα απορρίμματα στην πηγή, στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο.
Η Μύκονος αποκτά με την πρωτοβουλία αυτή ένα εργαλείο που θα συμβάλει στη διατήρηση καθαρού του περιβάλλοντός της από αντικείμενα που μπορούν να ανακυκλωθούν και δίνει μια ανάσα ζωής στον ΧΥΤΑ που τη χρειάζεται για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή.

kate

Η Ιδρυτική Συνάντηση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΜοικοΝΟΣ, έγινε στο Γρυπάρειο στις 20.3.2013. Εκ μέρους των εθελοντών που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν το δύσκολο εγχείρημα της ανακύκλωσης στη Μύκονο μίλησαν η Κατερίνα Σταύρου και ο Λεωνίδας Πατραμάνης.

leo low

Αναπτύχθηκε λεπτομερώς η μελέτη που έχει εκπονηθεί και αναλύθηκε η πρόταση για την σύσταση Κοινωνικού Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση στη Μύκονο.

omilites

Το ενδιαφέρον των κατοίκων του νησιού να προχωρήσουμε σοβαρά με κατεύθυνση τη λύση του βραχνά των σύμμεικτων απορριμμάτων και την εφαρμογή συστήματος ανακύκλωσης υπήρξε κάτι περισσότερο από εμφανής.

plateia

Έγιναν προεγγραφές μελών του Συνεταιρισμού, αναγνώστηκε και ψηφίστηκε το καταστατικό και αφού δόθηκε λίγων ημερών παράταση προχωρά προς έγκριση.

Αναμένεται περί το τέλος της Άνοιξης το καταστατικό του Συνεταιρισμού να έχει πάρει έγκριθεί από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και να προχωρήσουμε σε άμεση σύσταση και έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ.

eggrafi

Καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορούμε από αυτή τη σεζόν να έχουμε τη χαρά της οργανωμένης ανακύκλωσης στην πηγή και να απαλλάξουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το φορτίο των απορριμμάτων της Μυκόνου μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα προϊόντα κι εν τέλει σε κέρδος για το νησί μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενημερώνουμε ότι οι προεγγραφές συνεχίζονται!

                       Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6974882052 , 6942012364

Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους, τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

Δήλωσε συμμετοχή και άλλαξε τον τόπο σου.

 Είναι στο χέρι μας!!!

κατάλογος

1 thought on “Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΜοικοΝΟΣ, πλώρη για μια Μύκονο καθαρή!

  1. Pingback: Αν δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς! (η άλλη όψη της Μυκόνου) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s